Prof. Dr. Ali Fahir Özer

1976’da Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi”nde nöroşirürji uzmanlığını tamamladı. 1984 yılında Glasgow Nörolojik Bilimler Enstitüsünde ve 1987 yılında Londra Nöroloji Enstitüsünde çalıştı. 1988”de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi”nde doçentlik, 1994 yılında aynı üniversitede profesörlük unvanlarını aldı. 1994-1995 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 2010 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümünde Kurucu Bölüm Başkanı olmuştur, Amerikan Hastanesi Nöroşirürji Kliniği Başkanlık görevini yürütmektedir. Spinal cerrahi alanında kullanılan patentli ürünleri vardır.