Tarihçe

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı, fakültenin kuruluşu ile birlikte 2010 yılından itibaren faaliyete başlamıştır. Nöroşirürji Anabilim Dalı Prof. Dr. Ali Fahir Özer tarafından kurulmuş ve kendisi 2019 yılına kadar bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 2019 yılından itibaren bölüm başkanlığını Prof. Dr. Selçuk Peker yapmaktadır.

Misyon

Anabilim Dalı’mız Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında hastalarına en iyi hizmeti vermeyi ve yapılan bilimsel araştırmalar ile evrensel bilime katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Hastalarımıza en iyi hizmeti verirken ve insan sağlığına en üst düzeyde değer veren ve alanına hakim hekim kadrosunun tecrübesinden yaralanır. ,evrensel bilime olan katkıyı da Koç Üniversitesi’nin geİlişmiş araştırma alt yapısından alır.

Vizyon

Beyin ve Sinir Cerrahisi alanındaki her tedavinin uygulanabildiği, hasta memnuniyetinin en düzeyde olduğu ve yapılacak bilimsel araştırmalar ile evrensel bilime katkıda bulunacak bir mükemmeliyet merkezi haline gelmek.

Genel Bilgiler

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi (Nöroşirurji) , beyin ve omurga hastalıklarını cerrahi tedavisini gerçekleştiren ileri düzeyde özelleşmiş bir tıp dalıdır. Hekim kadromuz beyin tümörleri, omurga tümörleri ve bozuklukları, anevrizmalar, epilepsi, Parkinson hastalığı ve diğer hareket bozuklukları hastalıkları da dahil geniş bir nörolojik hastalıklar yelpazesini tedavi etmek üzere uzmanlaşmıştır. İleri düzey cerrahi tedavilerin yanında gelişmiş teknolojik alt yapımız ile Gamma Knife, stereotaktik radyocerrahi, stereotaksi, endoskopik cerrahi tedavileri de hastalarımıza sunmaktayız. Bu anlamda yüksek teknolojili tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı Anabilim Dalı’da dünyanın dört bir yanından hastalar tedavi edilmektedir.

Eğitim alanında çok değerli öğretim üyelerine sahip olan Anabilim Dalı’mız, tıp fakültesinde okuyan hekim adaylarına ve Nöroşirurji uzmanlık öğrencilerine evrensel standartlarda eğitim vermekte olup, onların iyi birer hekim ve Nöroşirurji uzmanı olmaları için üst düzeyde çalışmaktadır.

Araştırma gücünü yine araştırma konusunda tecrübeli uzman kadrosundan ve geniş olanaklara sahip olan Koç Üniversitesi altyapısından alan Anabilim Dalı’mız, evrensel tıbba katkıda bulanan bilimsel çalışmalar ortaya koymaktadır.

Nöroşirürji anabilim dalı günümüzde Nöroşirürjinin alt bölümleri kabul edilen; Nöroonkoloji, Nörovasküler, Nörotravma, Fonksiyonel nöroşirurji, Pediatrik nöroşirürji ve Spinal hastalıklar konularında dünya standartlarında hizmet ve eğitim vermektedir. Bu alt bölümlerin dışında, standart nöroşirürji kliniklerinde bulunmayan ve özellik isteyen Epilepsi cerrahisi, Endoskopik kranial ve spinal girişimler, Spinal deformite cerrahisi ve Gamma-knife tedavileri bölümümüzde başarı ile uygulanmaktadır.